Fietsen

Op de pedalen….

Langs ons eetcafe loopt de Vijlenerbos fietsroute. Dit is een route die in zijn geheel 26 km lang is. Bij de kerk in Sippenaeken is er echter een afkorting mogelijk. Deze routes zijn bewegwijzerd. Toch is het raadzaam om het boekje te kopen. Er staan nog meer mooie routes in Zuid-Limburg in. Bovenstaande route maakt deel uit van de ANWB / VVV Fietsgids Zuid Limburg, te koop bij de ANWB vestigingen en de meeste VVV’s.

In Sippenaeken ligt ook knooppunt 92 van de bekende en mooie knooppunten route. Dit is een prachtige manier om Limburg te ontdekken. Met de eenvoudige bewegwijzering van het fietsroutenetwerk is een kaart nauwelijks meer noodzakeijk. Indien U tevoren een route zelf wenst uit te zoeken dan is een kaart prettig. Groen-witte nummerbordjes leiden naar het volgende knooppunt, waar de route in minimaal twee met nummers aangegeven richtingen vervolgd kan worden.
Hel netwerk bestaat uit honderden kilometers aan bestaande fietsroutes en nieuwe trajecten, die op tientallen plekken met elkaar verknoopt zijn. Op die manier zijn er oneindig veel verschillende routes en lussen mogelijk.

Moutainbiken….

Rondom Sippenaeken liggen tientallen off-road paden. Zeer geschikt om te mountainbiken. In Epen is een startplaats van een officiele bewegwijzerde route. Deze sluit aan op diverse andere routes.

Fietshuur….

Heeft u geen fiets ? Huren is mogelijk bij het  Zinkviooltje.
Zij kunnen u de volgende service en faciliteiten bieden:

* In overleg kunnen de fietsen worden bezorgd en afgehaald op uw vakantieadres in de regio (indien tijdig gereserveerd).
* Routekaarten, plakspullen, reparatiesetjes, pompen en montage van kinderzitjes zijn bij de prijs inbegrepen. Alle mountainbikes hebben standaard dubbele bidonhouder en antilekbanden.
* Hybridefietsen met 24 versnellingen.
* Electrofieten (fietsen met trapondersteuning).
* Mountainbikes met verende voorvork en hydrolische SCHIJF-remmen van Shimano.
* Racefietsen afgemonteerd met de 30 speed Ultegra groep van Shimano.

* NIEUW: Retrosnorscooters, 25 km scooters al vanaf € 20,00