Over ons

Het begin…

In begin 1995 besloten Maud, Bettina en Ivo de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te zetten.

Op dat ogenblik alle 3 werkzaam in de horeca, kwam Maud met het voorstel om zelf een “tentje” te beginnen. Via bekenden had ze gehoord dat er een pandje in Sippenaeken ( uh … waar …??  precies… !) leeg stond. Sterker nog, het stond al 23 jaar leeg. Tot 1972 deed het voorgedeelte dienst als café. Het achtergedeelte (gescheiden door een vakwerkmuur) was het gemeentehuis. Veel van de (oud)inwoners van Sippenaeken hebben hier hun jawoord gegeven.
Na enig onderhandelen konden we het pand kopen in april 1995. Niet gehinderd door enige bouwkennis gingen we aan de slag. Na veel bloed, zweet en tranen(zowel van het lachen als het huilen) hebben we op 4 augustus 1995 Auberge Le Barbeau geopend.

De uitbreiding…

In 1998 hebben het pand links van Le Barbeau gehuurd en daar een groepsvakantiewonig van gemaakt. In 2002 hebben we het pand rechts van Le Barbeau gekocht enverbouwd tot de groepsvakantiewoning Coquelicot.  In 2005 hebben we het toenmalige Kaffe Lambert, tegenover de kerk, overgenomen. Hier hebben we Brasserie Tournesol van gemaakt. Deze zaak is er bij uitstek voor grotere gezelschappen, zowel zakelijk als privé. Tevens organiseren we hier regelmatig concerten en andere evenementen.

Het jubileum…

In 2010 hebben we het 15 jarig jubileum van Le Barbeau en het 5-jarig jubileum van Brasserie tournesol gevierd. Ter gelegenheid hiervan hebben we oa een jubileumkrant uitgegeven. Tevens hebben we 2 huisbiertjes geintroduceerd, die we nog steeds serveren, het Barbeautje ( blond, fris 6%), en het Tournesolltje (amber, moutig, 6%).

Het heden… en de toekomst…

In 2012 heeft Maud besloten om te stoppen met haar werkzaamheden bij Auberge Le Barbeau. Oa drukke thuisomstandigheden lagen ten grondslag aan dit besluit.  Bettina en Ivo gaan door met Le Barbeau en de andere zaken. We gaan door op de voet van het verleden. Daarnaast hebben we nog een aantal interessante ideeen en evenementen die we willen uitvoeren de komende jaren. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om hiervan op de hoogte te blijven.

 

Le Barbeau betekent…

Le Barbeau is frans voor “de korenbloem”. De korenbloem is zeldzaam geworden en hier in Wallonië staat deze mooie blauw-paarse bloem zelfs officieel te boek als “bedreigd”. Gelukkig kun je ‘m in onze omgeving in de velden nog wel eens tegenkomen.

Toen we in 1995 onze Auberge openden, hoefden we niet lang na te denken over de naam. Een Franse naam in Wallonië was behalve praktisch, ook mooi. En is de vrije vertaling van “barbeau” niet “gezellig café”?
Dat onze Auberge, net zoals de wilde korenbloem iets bijzonders en sierlijks zou worden, stond vast. Of het ook zeldzaam is, laten we graag aan u!