Streekproducten

Ondanks dat we gerechten uit de hele wereld serveren, proberen we ook steeds meer en meer regionale producten en ingredienten te integreren in onze keuken.

 

Barbeau- sjnaps en jam in vensterbank achter

Met het fruit dat we van diverse bedrijven uit de buurt krijgen, maken we onze eigen jam’s, chutneys en diverse sjnapssoorten. Deze zijn tevens te koop in Le Barbeau. Uiteraard worden ze ook gebruikt in de diverse gerechten en menu’s.

 

 

 

 

We zijn onlangs begonnen met het lamsvlees van een jonge boer uit Sippenaeken. Hij heeft de boerderij van zijn ouders overgenomen en wil op een andere manier het land bewerken als de traditionele melkveehouderij. De natuurlijke wijze waarop hij zijn schapen en lammeren grootbrengt, alsmede het feit dat we het lamsvlees niet van de andere kant van de wereld hoeven te halen zijn een grote meerwaarde voor ons. Tevens steunen we de economie binnen ons dorp. Lokale fair-trade.

Van een kaasmaakster uit het naburige Montzen krijgen we reeds sinds het begin in 1995  de geitenkaas. Deze is jong, vers en diverse malen bekroond op speciale markten.

Dur riestevlaam (rijstevlaai) die we van de bakker uit Gemmenich krijgen, wordt gemaakt van verse koemelk. Deze smeuige en volle smaak van echte ouderwetse rijstevlaam, is de smaak van oma’s vlaam.

 

bloemen1 Er staan plannen op til om in de achtertuin van Auberge Le Barbeau een eetbare bloemen- en kruidentuin aan te leggen. Hierin willen we tevens op een natuurlijke wijze een gedeelte van onze groente en fruit gaan oogsten. De tuin zal tevens een klein mini parkje zijn waarin de diverse fauna wordt uitgelegd. Een stukje natuurbeleving in het klein.