Welkom bij Le Barbeau

Welkom bij Le Barbeau

Auberge Le Barbeau in Sippenaeken.  De beschutte binnenplaats is in de lente de ideale plek om buiten van de eerste zonnestralen te genieten en van een verrukkelijke lunch natuurlijk. Op het zonovergoten terras aan het pleintje waant u zich zomers in Frankrijk, heerlijk met een koel drankje erbij. En in het najaar misschien nog even buiten zitten of anders behaaglijk binnen met een mooie kop soep bijvoorbeeld. ’s Winters is het er knus en gezellig dineren bij een knapperend haardvuur. De gerechten wisselen met de seizoenen mee. Ze zijn altijd puur, origineel , smakelijk en met liefdevolle aandacht bereid. De ontvangst is gemoedelijk, gastvriendelijk en gastvrij. Bij Le Barbeau weten ze wat verwennen is, kunt u eten ‘wie vreuger bie de mam’ en komt u als het goed is graag terug!

Le Barbeau betekent…
Le Barbeau is frans voor “de korenbloem”. De korenbloem is zeldzaam geworden en hier in Wallonië staat deze mooie blauw-paarse bloem zelfs officieel te boek als “bedreigd”. Gelukkig kun je ‘m in onze omgeving in de velden nog wel eens tegenkomen.

Toen we in 1995 onze Auberge openden, hoefden we niet lang na te denken over de naam. Een Franse naam in Wallonië was behalve praktisch, ook mooi. En is de vrije vertaling van “barbeau” niet “gezellig café”?
Dat onze Auberge net zoals de wilde korenbloem iets bijzonders en sierlijks zou worden, stond vast. Of het ook zeldzaam is, laten we graag aan u!

A bientot chez Le Barbeau!
Kom naar Sippenaeken en laat u verleiden door de geneugten des levens!